Pajot – Kontiolahden Karjalaiset Musiikkipäivät -tapahtuman tämän vuoden teemana on folk, iloitellaan tunnelmallisessa perinnemaisemassa karjalaisten muusikoiden tahdissa yli kielirajojen.

Karjalaisten Musiikkipäivien aikana Kontiolahdella on mahdollisuus nauttia pala karjalaista kulttuuria monipuolisen koko perheelle suunnatun ohjelman lomassa. Karjalaisen folkmusiikin eturivin artistien pääkonsertin lisäksi lauantain Pajot-markkinoiden pääsymaksuttomalla ohjelmalla aiomme saada seutukunnan ihmisiä liikkeelle ja viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa eli tapahtuman yksinkertainen tarkoitus on tuoda ihmisiä yhteen. Aalueella voit nähdä Peppi Pitkätossun kavereineen, voit hypätä avantoon suoraan saunasta, pomppia pommpulinnoissa, tehdä ostoksia Pajot-markkinoilla. Nauttia Pajot-ravintolan parillaggrillin herkuista tai tilata vaikkapa pizzan, nauttia lasillisen viiniä, osallistua pitkänä nauhana alueella kiertelevän karjalaiseen ruhatanssiin, tämä kaikki ja kaikkea muuta, juuri silloin kun kevät kesälle kättä jo lyö toukokuisen auringon lämmittäessä 500-vuotista kulttuurimaisemaa. Unohtaa ei tietenkään sovi pitkin päivää kuultavia laulu, kansantanssi ja musiikkiesityksiä.

Tätä tehdään yhdessä. Tapahtuma-alueen oheistoiminnot koostuvat kokonaisuudessaan Kontiolahdelta ja koko Joensuun seutukunnalta mukaan tulevien yhdistysten ja muiden yhteistyötahojen tuottamista toiminnoista. Jo tässä vaiheessa Kontiolahden Karjalaiset Musiikkipäivät tapahtuma on saanut kiitosta monesta suunnasta.

Kansankulttuuri, suomalis-ugrilaisuus, karjala -sekä muut vähemmistökielet, kulttuuri -ja perinnemaiseman säilyttäminen, rajan yli käytävä kulttuuri vaihto, kulttuurien välinen vuoropuhelu, kylä -ja maaseutumatkailu, kansanmusiikin harrastajien ja opiskelijoiden kevään avaustapahtuma, yhdistysten yhdessä järjestämät markkinat ja tietysti kevään Musiikkipäivien teeman mukaan Pajot folk konsertti. Tätä kaikkea ja paljon muuta on Pajot -Kontiolahden Karjalaiset Musiikkipäivät.