Pajot Sygyzyn ensimmäiset esiintyjät julkaistaan juhannusviikolla

Pohjois-Karjalan festivaalikentässä paikkansa vakiinnuttanut Pajot – Karjalaiset Musiikkipäivät siirtyi v. 2020 poikkeusolojen seurauksena syksyyn.

Pajot Sygyzy järjestetään lokakuussa. Sygyzyn alustava ohjelmisto on julkaistu.
Esiintyjäkaarti täydentyy kesän mittaan ja liput tulevat myyntiin nettisivuillemme pajot.fi

Musiikkikonserttien lisäksi Pajot Sygyzy tarjoilee myös teatteria, elokuvaa, tiedettä ja taidetta. Lisäksi kävijää viihdyttävät tutut ohjelmanumerot kuten kyly eli karjalainen sauna lämmin- ja kylmävesialtaineen, lauantain työpajat ja torihumut, karjalainen diskotiekku sekä pääsymaksuttomat Tupa-Pajot -esitykset.

Pajot Sygyzy on osa Leader-rahoitteista Parempi Pajot-hanketta. Festarin lisäksi Karelia Folk ry tekee hankkeen puitteissa tukijoineen karjalaista kulttuurihistoriaa julkaisemalla maailman ensimmäisen karjalankielisen karaoketallenteen. Karaoke karjalakse -tallenteelle on koottu karaokeversioiksi uusia ja vanhoja karjalankielisiä lauluja rokista folkkiin ja kansanlaulusta käännösiskelmään. Karaokejulkaisu tulee vapaaseen levitykseen elokuussa 2021 osoitteeseen pajot.fi/karaoke .

Tapahtuman isäntä Karelia Folk ry on karjalaiseen kulttuuriin ja harrastustoimintaan keskittyvä yhdistys. Edistämme suomalais-ugrilaisten kansojen kielten, erityisesti karjalan, tunnettavuutta sekä tuemme karjalaisten ja karjalaisen folk/kansanmusiikin harrastusta ja kulttuuriperinnettä. Tähän kaikkeen pyrimme järjestämällä voittoa tavoittelemattomia musiikkitapahtumia. Räätälöimme myös kursseja karjalan kielen ja karjalaisen kansanperinteen tuntemuksen edistämiseksi.

Yhdistykseen voi liittyä jäseneksi vaikkapa täyttämällä jäsenhakemuskaavake sivulla kareliafolk.yhdistysavain.fi .
Jäseneksemme liittyessäsi kannatuksesi konkretisoituu voimavaraksemme rahoittajien suuntaan.

Tulgua terveh kai karjalazet vellet da sizäret yhes pruaznoimah, plaššimäh, pajattamah da jaguamah perindehii.